x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe RUSIA / Pentagonul certifică faptul că osemintele descoperite la Ekaterinburg îi aparţin ţareviciului Alexei

RUSIA / Pentagonul certifică faptul că osemintele descoperite la Ekaterinburg îi aparţin ţareviciului Alexei

de Ovidiu Ciutescu    |    16 Iul 2008   •   00:00
RUSIA / Pentagonul certifică faptul că osemintele descoperite la Ekaterinburg îi aparţin ţareviciului Alexei

12:51 • Resturile umane descoperite în 2007 în regiunea Ekaterinburg îi aparţin ţareviciului Alexei şi surorii sale Maria, asasinaţi împreună cu întreaga familie imperială rusă în urmă cu 90 de ani, a conchis Parchetul rus, citat de Interfax.

Resturile umane descoperite în 2007 în regiunea Ekaterinburg îi aparţin ţareviciului Alexei şi surorii sale Maria, asasinaţi împreună cu întreaga familie imperială rusă în urmă cu 90 de ani, a conchis Parchetul rus, citat de Interfax.

 

 

DRAMĂ. Parchetul a confirmat că "toate rezultatele ştiinţifice primite în baza unei analize ADN corespund cu ipoteza" potrivit căreia aceste fragmente de cadavre sunt într-adevăr cele ale fiului şi ale uneia dintre cele patru fiice ale ţarului Nicolae al II-lea. Familia imperială rusă a fost executată în noaptea de 16 iulie 1918 în regiunea Ekaterinburg de către bolşevici, sosiţi la putere după revoluţia din octombrie 1917. Rezultatele anunţate miercuri au fost obţinute graţie a trei expertize realizate în Rusia, la Institutul de genetică Vavilov, în SUA, într-un laborator al Pentagonului, şi în Austria, la Innsbruck, a precizat Vladimir Soloviev, anchetator rus. Cadavrele celorlalţi membri ai familiei Romanov - ţarul, soţia sa şi celelalte trei fiice - scoase dintr-o groapă comună din Ekaterinburg în 1991, au fost oficial identificate în 1998 de către guvernul rus şi înhumate cu mare pompă în fosta capitală imperială Sankt Petersburg. O polemică asupra autenticităţii lor a izbucnit pe atunci, Biserica Ortodoxă rusă punând la îndoială rezultatele testelor ADN. Sute de credincioşi au ajuns deja la Ekaterinburg pentru marcarea a 90 de ani de la moartea ţarului Nicolae al II-lea. Ei s-au strâns la o biserică ce a fost construită în 2003 în locul în care familia imperială rusă a fost asasinată.

 

×
Subiecte în articol: externe