x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe RUSIA PROIECTEAZĂ O INJECŢIE DE GAZE ÎN EUROPA PRIN GRECIA

RUSIA PROIECTEAZĂ O INJECŢIE DE GAZE ÎN EUROPA PRIN GRECIA

de Dan Constantin    |    09 Apr 2015   •   11:17
RUSIA PROIECTEAZĂ O INJECŢIE DE GAZE ÎN EUROPA PRIN GRECIA
Sursa foto: andreabonetti.com

Rusia propune Greciei sa devina un centru important de distributie a gazelor pe continent. Proiectul a fost  prezentat de Vladimir Putin dupa intalnirea de la Kremlin cu premierul Greciei, care face o vizita de doua zile (8-9 aprilie) la Moscova.

Putin a spus ca prin Turkish Stream gazele rusesti vor ajunge la granita europeana a Turciei, de aici putand fi preluate de Grecia si distribuita spre Balcani, Italia si Europa Centrala.

Acest proiect, discutat si in cadrul intalnirii recente Putin - Erdogan ar reprezenta o varianta la South Stream, lucrare abandonata dupa opozitia Uniunii Europene.

Premierul Tsipras nu s-a referit explicit in cadrul conferintei de presa comune cu presedintele rus la propunerea facuta de Putin.

Grecia isi asigura 2/3 din necesarul de gaze  prin import din Rusia. UE a lansat in dezbatere proiectul Uniunii Energetice care pune cu prioritate obiectivul diversificarii surselor de aprovizionare.

La dezbaterea organizata la bucuresti de Parlamentul European, Victor Bostinaru a declarat ca dependenta de gazul din Rusia reprezinta un element de insecuritate.

×