x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Rusia schimbă tactica în ce priveşte arsenalul nuclear

Rusia schimbă tactica în ce priveşte arsenalul nuclear

08 Oct 2009   •   00:00

Noua doctrină militară a Rusiei presupune anumite schimbări ale procedurilor de folosire a armei nucleare, a anunţat joi secretarul Consiliului rus de securitate, Nikolai Patruşev, relatează RIA Novosti. "În privinţa posibilităţii unor eventuale atacuri preventive sau nucleare, vom formula prevederi care vor fi puţin diferite de cele existente", a precizat Patruşev.



Secretarul Consiliului rus de Securitate a declarat că doctrina nu este cu adevărat nouă deoarece moşteneşte foarte multe din varianta anterioară. "Dorim să ne facem doctrina mai transparentă pentru a permite, atât nouă, cât şi străinilor, să descoperim ce am elaborat şi cum intenţionăm să acţionăm", a afirmat el, fără a dezvălui detalii despre modificările efectuate.

Potrivit doctrinei militare ruse, adoptate în aprilie 2000, "Rusia îşi rezervă dreptul de a-şi folosi arma nucleară ca ripostă la un atac desfăşurat cu arme nucleare sau cu alte arme de distrugere în masă, îndreptat împotriva acesteia şi/sau a aliaţilor săi, cât şi în cazul unei agresiuni masive cu arme convenţionale dacă situaţia se dovedeşte a fi critică pentru securitate naţională a Rusiei".

×
Subiecte în articol: externe