x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Rusia se înarmează. Un nou test cu rachetă supersonică

Rusia se înarmează. Un nou test cu rachetă supersonică

29 Noi 2021   •   17:20
Rusia se înarmează. Un nou test cu rachetă supersonică
Sursa foto: Hepta

Un nou test cu rachetă hipersonică a fost efectuat cu succes de către aviația militară rusă, în contextul tensiunilor cu Alianţa Nord-Atlantică, scrie cotidianul Le Figaro. Aceasta este de tip Zircon și a fost lansată de la bordul fregatei Amiral Gorciov, spre o ţintă din Marea Albă.

"Testul este un succes, fiind distrusă ţinta aflată la o distanţă de peste 400 de kilometri", a transmite Ministerul Apărării.

În ultimul an, Rusia a multiplicat testele cu rachete hipersonice în ultimul an.

La începutul lunii octombrie, armata rusă a testat cu succes o rachetă hipersonică Zircon lansată în premieră de la bordul unui submarin, în Marea Barents. Un alt test a fost realizat pe 18 noiembrie, în Marea Albă.

Vladimir Putin a declarat, la un moment dat, că rachetele de tip Zircon pot atinge viteze de 9 ori mai mari decât cea a sunetului şi au o rază de acţiune de circa 1.000 km. El a lăudat tehnologia hipersonică, evidenţiind că vor fi consolidate semnificativ capabilităţile militare ale Rusiei. Testele cu rachetele Zircon se vor încheia la sfârşitul anului. Sisteme de rachete Zircon urmează să fie instalate din 2022 la bordul fregatelor şi a submarinelor Forţelor Navale ruse. Primele tipuri de rachete hipersonice, Avangard, capabile să atingă viteze de 27 de ori mai mari decât cea a sunetului, sunt în dotarea armatei ruse din decembrie 2019.

Administraţia Putin are ca prioritate modernizarea forţelor armate, în contextul tensiunilor cu Occidentul apărute după anexarea de către Rusia a Crimeei, în 2014. 

×
Subiecte în articol: nato Rusia rachete hipersonice