x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Rusia a trimis un nou convoi umanitar în estul separatist al Ucrainei

Rusia a trimis un nou convoi umanitar în estul separatist al Ucrainei

19 Mar 2015   •   09:42
Rusia a trimis un nou convoi umanitar în estul separatist al Ucrainei

Peste 170 de camioane din Rusia transportând aproape 2.000 de tone de ajutor umanitar constând în alimente, medicamente, materiale de primă necesitate şi materiale de construcții au trecut azi granița cu Ucraina îndreptându-se spre regiunile separatiste proruse Donețk și Lugansk, relatează sputniknews.com.

Sursa citată precizează că, pentru prima dată, în componența convoiului umanitar au fost incluse și camioane cu alimente și medicamente din partea filialei din Moscova a Crucii Roșii.

De la mijlocul lunii august, Rusia a trimis în estul Ucrainei, teritoriu controlat de insurgenții proruși, peste 25.000 de tone de ajutor umanitar.

Agenția de presă ucraineană Unian scrie că niciunul din convoaiele ruse nu a fost inspectat de partea ucraineană sau de Crucea Roșie și că, de fiecare dată, Ucraina a atras atenția că, prin trimiterea acestor 'convoaie umanitare', cu un conținut necunoscut și fără acordul și permisiunea autorităților de la Kiev, Rusia încalcă legislația ucraineană și pe cea internațională.

Surse din Consiliul ucrainean pentru Securitate și Apărare susțin că toate aceste 'convoaie umanitare' trimise în teritoriile controlate de separatiști conțin în principal arme și muniții pentru aceștia.

 

×