x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Rusia vrea să ia cu asalt Chasiv Yar cu 25.000 de soldați

Rusia vrea să ia cu asalt Chasiv Yar cu 25.000 de soldați

de Redacția Jurnalul    |    23 Apr 2024   •   00:20
Rusia vrea să ia cu asalt Chasiv Yar cu 25.000 de soldați
Sursa foto: Hepta

Rusia are o forță de până la 25.000 de militari care vor încerca să ia cu asalt orașul Chasiv Yar din estul Ucrainei și satele din jur, a declarat luni armata ucraineană, descriind situația din zonă ca fiind dificilă.

Ucraina deține controlul asupra Chasiv Yar, care se află pe o înălțime strategică în regiunea Donețk, parțial ocupată, dar Rusia dorește să ocupe orașul cât mai repede.

"Situația din jurul orașului este dificilă, însă situația este controlabilă. Apărătorii noștri primesc atât întăriri, cât și stabilizează linia", a declarat Nazar Voloșin, un purtător de cuvânt al comandamentului militar ucrainean din est, potrivit Reuters.

"Sunt undeva în jur de 20.000-25.000 de militari ruși care încearcă să ia cu asalt Chasiv Yar și împrejurimile așezărilor din apropierea acestuia", a adăugat acesta.

Ocuparea orașului Chasiv Yar ar aduce Rusia mai aproape de două orașe importante din punct de vedere strategic aflate sub control ucrainean, Kramatorsk și Sloviansk.

Rusia a avansat deja, dar se așteaptă ca asistența militară americană, amânată de mult timp, să ajungă în Ucraina, atenuând lipsa critică de muniție.

"Este dificil pentru soldații noștri, dar primirea asistenței necesare va echilibra situația", a declarat președintele Volodimir Zelenski pe Telegram.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Rusia chasiv yar