x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Rusii au in proiect propria nava de desant MISTRAL!

Rusii au in proiect propria nava de desant MISTRAL!

de Dan Constantin    |    05 Iul 2015   •   15:18
Rusii au in proiect propria nava de desant MISTRAL!

Comandantul marinei militare a Rusiei, amiralul Viktor Chircov a declarat ca industria navala proprie este capabila sa construiasca o nava de asalt amfibie care sa rivalizeze cu transportorul francez de elicoptere Mistral.

Amiralul rus a adaugat ca la un forum recent a fost prezentat un proiect pentru o nava de asalt capabila sa transporte 16 elicoptere si 450 de puscasi marini, similara in capacitate cu navele  tip Mistral.

Victor Chirkov, citat de ziarul armatei- Krasnaia Zvezda- a fost prezent la o expozitie specializata de tehnica militara la Sankt Petresburg  el anuntand si alte proiecte de inzestrare a marinei militare. Pana la sfarsitul anului va fi lansat capul de serie a 18 nave cu deplasament de 500 tone dotate  cu tunuri, lansatoare de rachete antiaeriene si rachete de croaziera cu raza lunga. Aceste nave au o autonomie de 1000 mile marine si de 30 de zile.
 
Navele Mistral comandate  santierelor navale franceze au fost blocate la livrare in urma boicotului aplicat Rusiei in urma ocuparii Crimeei.Contractul,in valoare de 1,4 miliarde euro a prevazut si un transfer de tehnologie catre partea rusa care a asistat in santierele din Saint Nazaire la construirea celor doua nave purtatoare de elicoptere. Tehnologia de  cuplare a sectiunilor mari din care sunt construite navele Mistral nu era stapanita de industria navala a Rusiei. Acum, amiralul rus anunta aceasta capabilitate.

×