x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Rușii critică expansiunea militară a NATO către granițele lor

Rușii critică expansiunea militară a NATO către granițele lor

28 Mai 2018   •   13:50
Rușii critică expansiunea militară a NATO către granițele lor

Kremlinul a afirmat luni că o expansiune militară graduală a NATO către frontierele Rusiei nu îmbunătăţeşte securitatea şi stabilitatea în Europa, după ce în presa europeană au apărut informaţii conform cărora Polonia doreşte o prezenţă militară permanentă a SUA pe teritoriul său, transmite Reuters. 

''Atunci când asistăm la expansiunea graduală a structurilor militare ale NATO către frontierele noastre, acest lucru în niciun caz nu creează securitate şi stabilitate pe continent'', a declarat purtătorul de cuvânt Dmitri Peskov. 

Anterior, preşedintele polonez Andrzej Duda a declarat la Varşovia, în cadrul sesiunii de primăvară a Adunării Parlamentare a NATO, că relaţiile americano-europene sunt esenţiale pentru garantarea securităţii regiunii euro-atlantice. 

''Astăzi, poate mai mult ca niciodată, trebuie să vizăm îmbunătăţirea climatului politic al relaţiilor transatlantice'', a spus şeful statului polonez în intervenţia sa. 

''O Europă stabilă şi sigură este cea mai bună investiţie americană făcută vreodată în istorie'', a subliniat preşedintele polonez, adăugând că ''dezvoltarea unei politici de apărare şi securitate comune a UE şi intensificarea cooperării dintre UE şi NATO sunt în interesul nostru comun''.AGERPRES

×
Subiecte în articol: nato Andrzej Duda Polonia Rusia