x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Rusoaică de 24 de ani, arestată pentru spionaj în SUA

Rusoaică de 24 de ani, arestată pentru spionaj în SUA

28 Iul 2010   •   00:00
Rusoaică de 24 de ani, arestată pentru spionaj în SUA

Tânăra a fost reţinută în Texas, după ce a încercat să părăsească SUA cu mai multe aparate performante utilizate în spionaj. Cazul tinerei a fost comparat cu cel al Annei Chapman, unul dintre cei zece agenţi predaţi de Statele Unite Rusiei la 8 iulie, în schimbul a patru deţinuţi ruşi.



Obiectele pe care Anna Fermanova a încercat să le transporte în Rusia au fost confiscate de autorităţile americane. Printe obiectele pe care încerca să le scoată din SUA se afla o lunetă Raptor 4X cu infraroşu a cărei serie era ştearsă, informează The Telegraph, citat de Antena3.

Tănăra a fost arestată la începutul acestei luni, la întoarcerea în SUA, moment în care autorităţile i-au confiscat şi paşaportul. Potrivit informaţiilor oferite de autorităţile americane, Fermanova a fost reţinută pe 15 iulie pentru "tentativa de a exporta obiecte care sunt incluse pe lista de arme şi muniţii a Statelor Unite".

Cazul Annei Fermanova a fost comparat de presa internaţională cu cel al Annei Chapman, în vârstă de 28 de ani, unul dintre cei zece agenţi predaţi de Statele Unite Rusiei la 8 iulie, în schimbul a patru deţinuţi ruşi.

Anna Chapman a atras atenţia presei nu numai prin activităţile sale, dar şi prin aspectul fizic. Presa internaţională a publicat numeroase fotografii personale ale ei, iar relatările despre viaţa sa sexuală i-au fascinat pe americani.

×
Subiecte în articol: externe