x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Să-i salvăm pe bogaţi!

Să-i salvăm pe bogaţi!

de Sînziana Stancu    |    23 Mai 2009   •   00:00

Un colectiv francez de militanţi în zeflemea pentru drepturile bogaţilor, dar în realitate împotriva inegalităţilor sociale a desfăşurat o mică manifestaţie într-un restaurant de lux, cerând cu această ocazie introducerea "salariului maxim".



Colectivul "Să-i salvăm pe bogaţi" a ocupat timp de zece minute selectul restaurant "Le Bristol", cotat în Ghidul Michelin cu "3 macaroane, cu scuzele de rigoare că doar atât de puţine", după cum au ţinut să precizeze manifestanţii, citaţi de Le Nouvel Observateur. Restaurantul cu pricina, unde un meniu costă cel puţin 95 de euro, este frecventat de clienţi de vază, între care şi de preşedintele Republicii, Nicolas Sarkozy.

Membrii colectivului au rezervat o masă pentru şapte persoane, cu scopul declarat "de a se întâlni cu adevăraţii oameni bogaţi". Nu au venit singuri la restaurant, ci cu o cohortă de reporteri, care au filmat scena. În aşteptarea bogătaşilor, ei au comandat câte un pahar cu apă şi au scos din desagă câte o felie de pâine şi o bucată de brânză, pe care au început să le mănânce. "Dorim să ne întâlnim cu adevăraţii oameni bogaţi, care mănâncă zilnic în acest restaurant şi să-i convingem că pot trăi foarte bine hrănindu-se cu o pâine şi o bucată de brânză pe zi", a declarat unul dintre membrii grupului. Prânzul lor la "Le Bristol" s-a desfăşurat pe genericul muzical din celebrul serial al anilor '80, "Dallas". După zece minute, colectivul a fost scos cu forţa din restaurant de către personalul de securitate al localului, care nu a gustat umorul manifestanţiei. Grupul a militat pentru introducerea "unui salariu maxim" pe economie, de 30 de ori mai mare decât cel mediu existent în Franţa. Acelaşi colectiv l-a avut în vizor, luna trecută, şi pe fiul cel mic şi răsfăţat al preşedintelui, Jean Sarkozy, căruia i-a înmânat într-un cadru solemn la clubul exclusivist Rotary diploma de "Fiul lu' tăticu'".


×
Subiecte în articol: externe