x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Șaptesprezece copii au pierit în busculada de la meciul de fotbal din Indonezia

Șaptesprezece copii au pierit în busculada de la meciul de fotbal din Indonezia

03 Oct 2022   •   10:40
Șaptesprezece copii au pierit în busculada de la meciul de fotbal din Indonezia

Șaptesprezece copii se numără printre cele 125 de persoane care au murit în busculada de la un meci de fotbal din Indonezia, în weekend, au anunțat autoritățile locale, conform Reuters.

Violența și huliganismul au fost mult timp caracteristici ale fotbalului indonezian, în special în locuri precum Jakarta, capitala, dar dezastrul de sâmbătă a accentuat problema.

Ministrul șef al securității din Indonezia, Mahfud MD, a declarat luni că guvernul va forma o echipă independentă de anchetă care va include academicieni și experți în fotbal, precum și oficiali guvernamentali, pentru a investiga ce s-a întâmplat.

Echipa va investiga în următoarele câteva săptămâni pentru a afla cine a fost responsabil pentru tragedie, a declarat acesta.

Șaptesprezece copii se numără printre morți, iar alți șapte sunt tratați la spital, a declarat Nahar, un oficial de la ministerul pentru emanciparea femeilor.

Busculada de sâmbătă a avut loc în timp ce spectatorii panicați încercau să scape de pe stadionul supraaglomerat, după ce poliția a tras cu gaze lacrimogene pentru a dispersa fanii echipei gazdă învinse care au intrat pe teren la sfârșitul meciului.

Echipa gazdă, Arema FC, a pierdut meciul cu 3-2 în fața lui Persebaya Surabaya, deși autoritățile au declarat că nu au fost emise bilete pentru fanii lui Persebaya din motive de securitate.

Mahfud a declarat duminică că stadionul a fost umplut peste capacitatea sa. Aproximativ 42.000 de bilete fuseseră emise pentru un stadion proiectat să găzduiască 38.000 de persoane, a spus el.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: indonezia