x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Sărbătorirea Crăciunului la 25 decembrie, "greşeală fatală" şi "distrugerea creştinismului în Republica Moldova"

Sărbătorirea Crăciunului la 25 decembrie, "greşeală fatală" şi "distrugerea creştinismului în Republica Moldova"

19 Dec 2013   •   21:26
Sărbătorirea Crăciunului la 25 decembrie, "greşeală fatală" şi "distrugerea creştinismului în Republica Moldova"

Parlamentul Republicii Moldova a votat, joi, un proiect de lege prin care ziua de 25 decembrie, când are loc Crăciunul pe stil nou, este declarată sărbătoare oficială, relatează Jurnal de Chişinău în ediţa electronică.

"În Republica Moldova, Crăciunul este sărbătorit în 7 ianuarie şi la 25 decembrie. Acest proiect nu exclude sărbătorirea Crăciunului la 7 ianuarie. Având în vedere că după revoluţie tot mai mulţi cetăţeni, mai ales din generaţia tânără, considerăm că este necesar să fie stipulat acest lucru", a declarat deputatul liberal Valeriu Munteanu.

Pe de altă parte, comuniştii au criticat iniţiativa şi au spus că astfel liberalii încearcă să distrugă statalitatea Republicii Moldova. "Acest proiect vine cu valori false. Ca să nu faceţi greşeli fatale care duc la distrugerea creştinismului din Republica Moldova, vă rog mult să vă gândiţi. Sunt sărbători artificiale care aduc ceea ce nu este caracteristic poporului nostru. Nu vă lasaţi şantajaţi. Când o să votaţi, vă rog să vă gândiţi la copiii şi nepoţii voştri. Nu e vorba numai că oamenii stau la masa, dar există canoane bisericeşti", i-a îndemnat pe deputaţi comunistul Sergiu Stati.

După lungi dezbateri, proiectul a fost votat de coaliţia majoritară. Potrivit proiectului, din cele peste două miliarde de creştini, doar aproximativ 200 de milioane sărbătoresc Crăciunul la data de 7 ianuarie.

×