x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Sarkozy: Libia nu are viitor cu Gaddafi

Sarkozy: Libia nu are viitor cu Gaddafi

15 Apr 2011   •   12:51
Sarkozy: Libia nu are viitor cu Gaddafi

Nicolas Sarkozy, Barack Obama şi David Cameron susţin că este "imposibil de imaginat ca Libia să aibă un viitor cu Gaddafi". Cei trei au subliniat necesitatea continuării operaţiunilor militare pentru a accelera plecarea acestuia de la putere, informează AFP.

"Nu este vorba despre înlăturarea lui Gaddafi cu forţa. Dar este imposibil de imaginat ca Libia să aibă un viitor cu Gaddafi, este de neconceput ca cineva care a vrut să îşi masacreze propriul popor să joace vreun rol într-un viitor Guvern libian", declară preşedinţii francez şi american şi premierul britanic, într-un material publicat de patru cotidiene.

Cel puţin 13 persoane, între care patru egipteni, au fost ucise, iar alte 50 de persoane au fost rănite, joi, într-un atac al forţelor loialiste în zona portului Misrata, aflat sub controlul insurgenţilor, la est de Tripoli, potrivit unui reprezentant al rebeliunii.

NATO s-a angajat joi, în cursul unei reuniuni la Berlin, să "facă totul" pentru a proteja civilii libieni de trupele colonelului Muammar Kadhafi, dar nu a reuşit să mobilizeze cele câteva avioane de care mai are nevoie pentru a-şi asigura misiunea. Statele Unite au refuzat, de asemenea, să revină în prima linie a frontului, potrivit ministrului francez al Afacerilor Externe, Alain Juppe.

×
Subiecte în articol: gaddafi libia