x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Şase, vine Garda Civilă!

Şase, vine Garda Civilă!

de Marina Constantinoiu    |    23 Aug 2007   •   00:00


Circa 300 de imigranţi romăni au părăsit miercuri o tabără improvizată de căteva săptămăni pe malul apeductului Tajo-Segura, in localitatea spaniolă La Herrera (provincia Albacete, nord), după intervenţia a aproximativ 30 de agenţi ai Gărzii Civile spaniole.



Circa 300 de imigranţi romăni au părăsit miercuri o tabără improvizată de căteva săptămăni pe malul apeductului Tajo-Segura, in localitatea spaniolă La Herrera (provincia Albacete, nord), după intervenţia a aproximativ 30 de agenţi ai Gărzii Civile spaniole, relatează El Mundo, citat de Mediafax.


In tabăra improvizată au mai rămas doar o parte dintre lucrurile romănilor (saltele, pături şi obiecte de imbrăcăminte) şi căţiva ocupanţi ai acesteia, care au explicat că poliţiştii spanioli au descins miercuri, in jurul orei 19.00 (20.00 ora Romăniei), imbrăcaţi in negru şi cu căşti de protecţie pe cap. Agenţii forţelor de ordine le-au controlat actele de identitate şi le-au cerut să părăsească zona, au pretins romănii.


PENTRU PROPRIA SECURITATE. Primarul localităţii La Herrera a motivat măsura prin raţiuni de securitate, reamintind că miercuri după-amiază, un autoturism fără pasageri a căzut in apeduct, in apropierea taberei de romăni, in ultimul dintr-o serie de incidente similare petrecute in ultimele zile. El a precizat că a discutat despre aşezarea de imigranţi cu delegatul local al Guvernului de la Madrid, care i-a sugerat să solicite in scris evacuarea taberei.


ŞI UN PIC DE INFRACŢIONALITATE. Oficialul guvernamental a subliniat insă, că infracţiunile administrative comise de romăni, cum ar fi ocuparea abuzivă a domeniului public din apropierea apeductului sau aprinderea focului, trebuie sancţionate cu amenzi, evităndu-se folosirea forţei.


Pe de altă parte, autorităţile guvernamentale au anunţat că in zonă va fi consolidată prezenţa trupelor Gărzii Civile, "pentru a fi evitate confruntările" violente intre locuitorii din apropiere şi imigranţii romăni.
Romănii rămaşi in tabără au afirmat că nu au unde să se mute şi rămăn in apropierea apeductului, deoarece aici au măcar apă. Potrivit primarului Escobar, in luna iulie, in tabără se aflau circa 2.000 de romăni, dar numărul lor a scăzut sub 500, in ultimele zile.

×
Subiecte în articol: diaspora