x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Scandal în Italia, după ce arma unui parlamentar a rănit un bărbat la petrecerea de Revelion

Scandal în Italia, după ce arma unui parlamentar a rănit un bărbat la petrecerea de Revelion

de Redacția Jurnalul    |    02 Ian 2024   •   17:00
Scandal în Italia, după ce arma unui parlamentar a rănit un bărbat la petrecerea de Revelion

Un foc de armă care a rănit ușor la picior un bărbat de 31 de ani la o petrecere de Anul Nou a stârnit o reacție politică furioasă după ce s-a aflat că a fost tras cu o armă deținută de un parlamentar italian.

Un foc de armă care a rănit ușor la picior un bărbat de 31 de ani la o petrecere de Anul Nou a stârnit o reacție politică furioasă după ce s-a aflat că a fost tras cu o armă deținută de un parlamentar italian. Emanuele Pozzolo, membru al partidului Frații din Italia al premierului Georgia Meloni, a recunoscut că a adus arma, dar a negat că a tras, relatează BBC.

Procurorii au deschis o anchetă în cazul petrecut în orășelul Rosazza, în nordul regiunii Piemont.

Potrivit sursei citate, Pozzolo le-ar fi arătat la un moment dat participanților la petrecere mini-revolverul său de calibru 22, unul dintre cele mai mici disponibile în comerț, pentru care are licență de deținere. Arma ar fi fost apoi trecută din mână în mână, de la un invitat la altul, înainte de a se declanșa și de a-l răni pe tânărul de 31 de ani.

„Confirm că împușcătura a fost trasă accidental, dar nu eu am fost cel care a tras", a declarat Pozzolo..

Prim-ministrul Meloni nu a reacționat încă la incident, dar partidul său a emis o declarație în care a subliniat că incidentul nu are „relevanță politică". Partidul a arătat însă că va lua măsurile necesare dacă Pozzolo a făcut ceva nepotrivit.

Pe de altă parte, adversarii politici s-au coalizat pentru a-i critica pe membrii Frații din Italia. Fostul prim-ministru Matteo Renzi a declarat că partidul lui Meloni „nu formează o clasă conducătoare: ei sunt inadecvați, incompetenți... și sunt periculoși, în primul rând pentru ei înșiși".

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: scandal italia arma parlamentar