x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Scandalul "Madoff", varianta germană

Scandalul "Madoff", varianta germană

de Sînziana Stancu    |    07 Iul 2010   •   00:00

Administratorul german al unui fond de investiţii s-a sinucis după ce a fost implicat într-un scandal de mare amploare în ţara sa.

Dieter Frerichs şi-a luat zilele trăgându-şi un glonţ în cap sâmbătă în Mallorca (Spania), când poliţia aflată pe urmele lui se pregătea să îl aresteze, informează AFP.

Şi-a tras un glonţ în cap şi a căzut în apă. Avea asupra lui un pistol şi a tras atunci când a văzut poliţiştii venind să îl aresteze", a declarat un purtător de cuvânt al poliţiei din Mallorca.

Frerichs avea 72 de ani şi se afla în locuinţa sa din Mallorca, construită deasupra "unei zone stâncoase cu deschidere la mare", a mai precizat aceeaşi sursă. Pe numele lui fusese emis un mandat de arestare european. Administratorul fondului speculativ "K1", care este socrul unei prezentatoare de televiziune din Spania, Fiona Ferrer, fusese acuzat în Germania de deturnare de bani prin intermediul instituţiei pe care o administra. Investitorii, supăraţi pentru că pierduseră mulţi bani, au numit această afacere "un nou caz Madoff", aluzie la un caz similar, al cărui protagonist a fost celebrul escroc american, Bernard Madoff, aflat acum în închisoare pentru fraudele comise.

Autoritatea germană de supraveghere a sectorului financiar, Bafin, urmărea cu atenţie fondul K1 încă din iunie 2004 şi interzisese atunci companiei organizate ca holding pentru numeroase fonduri speculative (aşa-numitele "hedge funds"), cu sediul în Insulele Virgine, să îşi desfăşoare activitatea în Germania.

×
Subiecte în articol: externe