x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Scenă incredibilă în Grecia: Jurnaliştii, obigaţi să se ridice în picioare la conferinţa de presă a neonaziştilor de la Chryssi Avghi (VIDEO)

Scenă incredibilă în Grecia: Jurnaliştii, obigaţi să se ridice în picioare la conferinţa de presă a neonaziştilor de la Chryssi Avghi (VIDEO)

de Veronica Micu    |    07 Mai 2012   •   10:57
Scenă incredibilă în Grecia: Jurnaliştii, obigaţi să se ridice în picioare la conferinţa de presă a neonaziştilor de la Chryssi Avghi (VIDEO)

Scena de trista amintire in Grecia anului 2012, in timpul unei conferinte de presa sustinuta de liderii formatiunii neonaziste Chryssi Avghi. Un material video postat pe Liveleak arata cum jurnalistii stransi in sala de conferinta au fost obligati de un membru al Chryssi Avghi sa se ridice in picioare inainte ca liderii formatiunii neonaziste sa intre in sala.

Formatiunea neonazista Chryssi Avghi va avea pentru prima oara membri in Parlamentul grec, dupa ce a obtinut intre sase si opt la suta din voturi in scrutinul parlamentar. In scrutinul din 2009, grupul extremist obtinuse doar 0,29% din voturi.

Cele doua partide proausteritate din Grecia - Pasok (socialisti) si Noua Democratie (dreapta) - au suferit un regres in scrutinul din Grecia, obtinand intre 31 si 37 la suta din voturi, fata de 77,4 la suta in 2009, conform sondajelor efectuate la iesirea de la urne, relateaza AFP.

Daca rezultatele oficiale vor confirma acest rezultat, cele doua partide nu vor mai putea forma un guvern de coalitie care sa continue politicile de austeritate impuse de UE si FMI.

×