x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Scheffer a invitat oficial Croaţia să se alăture NATO

Scheffer a invitat oficial Croaţia să se alăture NATO

01 Apr 2009   •   00:00
Scheffer a invitat oficial Croaţia să se alăture NATO
Sursa foto: /AP

Croaţia a anunţat marţi seară că secretarul general al NATO, Jaap de Hoop Scheffer, a invitat oficial ţara din Balcanii de Vest să se alăture Alianţei, informează agenţia Xinhua, citată de Agerpres.

Invitaţia, sub forma unei scrisori, a fost adresată luni de De Hoop Scheffer ministrului croat al afacerilor externe şi al integrării europene, Gordan Jandrokovic, a anunţat ministerul croat într-o declaraţie de presă. Următorul pas îl reprezintă depunerea la Departamentul de Stat al SUA a documentului privind ratificarea de către Croaţia a Tratatului Nord-Atlantic, prin care Croaţia va deveni membru al NATO şi va participa în această calitate la summitul alianţei de la Strasbourg şi Kehl, la sfârşitul săptămânii, se arată în declaraţie. Se aşteaptă ca Albania şi Croaţia să-şi depună miercuri documentele de ratificare a tratatului. Cele două ţări au fost invitate să adere la NATO cu prilejul summitului alianţei de la Bucureşti, din aprilie 2008.

Potrivit presei croate, De Hoop Scheffer l-a felicitat pe Jandrokovic pentru iminenta integrare în NATO cu prilejul unei conferinţe internaţionale privind Afganistanul, care a avut loc marţi la Haga. La rândul său, Jandrokovic i-a mulţumit secretarului general al NATO pentru contribuţia sa personală şi pentru ajutorul acordat Croaţiei. Premierul croat Ivo Sanader a declarat marţi căp ţara sa ar trebui să adere la NATO în termen de trei zile. (V.A.)

×
Subiecte în articol: externe nato