x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Olaf Scholz, despre aderarea României la Schengen: L-am asigurat pe președinte de susținerea mea

Olaf Scholz, despre aderarea României la Schengen: L-am asigurat pe președinte de susținerea mea

de Redacția Jurnalul    |    03 Apr 2023   •   14:15
Olaf Scholz, despre aderarea României la Schengen: L-am asigurat pe președinte de susținerea mea
Sursa foto: Presidency

Cancelarul Germaniei Olaf Scholz a spus luni, în cadrul conferinței de presă organizate cu președintele Klaus Iohannis, că l-a asigurat pe șeful statului român de sprijinul său pentru aderarea la Schengen.

„Germania se află ferm de partea României. Aceasta înseamnă, și o spun astăzi aici, înseamnă și obiectivul ca România să obțină în acest an statutul de membru deplin în Spațiul Schengen. Țara dumneavoastră a depus mari eforturi în acest sens, trebuie să onorăm acest lucru. L-am asigurat pe președintele Iohannis încă o dată de susținerea mea în acest sens”, a declarat cancelarul.

Olaf Scholz și-a exprimat aprecierea pentru România pentru rolul important avut în preluarea refugiaților din Ucraina.

Cancelarul susține că România și Germania au multe în comun în ceea ce privește politica externă.

„Avem multe în comun în ceea ce privește temele cheie de politică europeană externă și de securitate. Acest lucru este valabil și în ceea ce privește atitudinea noastră față de agresiunea rusă împotriva Ucrainei”, a mai spus cancelarul, care a adăugat că sprijinul militar pentru Ucraina va continua atât cât va fi necesar.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: Olaf Scholz schengen