x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Scrutin sub paza stricta - Constitutia tuturor

Scrutin sub paza stricta - Constitutia tuturor

de Camelia Muntean    |    17 Oct 2005   •   00:00
Scrutin sub paza stricta - Constitutia tuturor

Irakienii au participat, sambata, in proportie de 61% la referendumul privind proiectul Constitutiei, dornici de a pune baze unui stat care sa le ofere siguranta.

Abdel Hussein Hindaoui, membru al Comisiei Electorale, a declarat ca "o larga majoritate" a irakienilor si-a exprimat votul in legatura cu proiectul care pune bazele statului irakian dupa inlaturarea regimului lui Saddam Hussein.

Birourile de vot s-au deschis sambata, la ora locala 7:00, in intreaga tara, si s-au inchis la ora 17:00, in unele sectii incepand deja numararea voturilor. Inchiderea scrutinului a fost marcata, la Bagdad, cu tiruri de arma, trase in aer in semn de bucurie.

SECURITATE EXTREMA. Referendumul, la care erau asteptati 15,5 milioane de irakieni, s-a desfasurat fara incidente majore, dar in conditii de securitate extreme. Reprezentantii Comisiei Electorale au afirmat ca participarea a fost ridicata in special in zonele kurde din nord si cele siite din sudul tarii, unde conditiile de securitate sunt mai eficiente.

Cu toate acestea, si multi irakieni din zonele sunnite din vest si nord s-au prezentat la vot. Rezultatele referendumului vor fi anuntate in termen de trei zile, in cazul in care nu vor fi depuse plangeri privind comiterea de fraude.

×
Subiecte în articol: externe