x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Scrutinul parlamentar din SUA va reconfigura mandatul preşedintelui Biden, indiferent de rezultat

Scrutinul parlamentar din SUA va reconfigura mandatul preşedintelui Biden, indiferent de rezultat

08 Noi 2022   •   22:35
Scrutinul parlamentar din SUA va reconfigura mandatul preşedintelui Biden, indiferent de rezultat
Sursa foto: Agerpres

Preşedintele Joseph Biden îşi va reconfigura priorităţile pentru următorii doi ani, indiferent de rezultatul scrutinului parlamentar intermediar aflat în derulare, în contextul în care miza liderului de la Casa Albă o reprezintă alegerile prezidenţiale din 2024.

La nivel public, preşedintele Biden, implicat activ în campania electorală a Partidului Democrat, s-a declarat optimist în legătură cu rezultatul scrutinului legislativ intermediar. Însă, în culise, consilierii prezidenţiali elaborează planuri de urgenţă pentru scenariul în care Partidul Republican (opoziţie) ar obţine controlul asupra Camerei Rerprezentanţilor şi chiar asupra Senatului.

"I-ar face viaţa mai dificilă preşedintelui", a afirmat un consilier politic de rang înalt, citat de agenţia The Associated Press.

Indiferent de rezultat, alegătorii americani vor reconfigura priorităţile Administraţiei Biden în următorii doi ani.

În prima jumătate a mandatului, preşedintele a propus o serie de planuri masive pentru abordarea efectelor pandemiei, pentru reconstruirea infrastructurii, pentru gestionarea schimbărilor climatice şi pentru intensificarea competitivităţii în raport cu China.

Acum, consilierii prezidenţiali pun accentul pe menţinerea acelor câştiguri şi pe susţinerea guvernanţei eficiente, în perspectiva scrutinului prezidenţial din 2024.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: joseph biden scrutin