x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Secretarul general al NATO a convocat un summit al liderilor Alianţei, la Londra

Secretarul general al NATO a convocat un summit al liderilor Alianţei, la Londra

06 Feb 2019   •   12:17
Secretarul general al NATO a convocat un summit al liderilor Alianţei, la Londra
Sursa foto: presidency.ro

Liderii din NATO se vor reuni în decembrie la Londra pentru a discuta despre noile ameninţări la adresa securităţii statelor membre, într-un moment în care Alianţa împlineşte 70 de ani, a anunţat miercuri secretarul general al organizaţiei, Jens Stoltenberg, transmit Reuters şi AFP.
"Reuniunea de la Londra va fi o ocazie ca şefii de stat şi de guvern din ţările aliate să abordeze provocările actuale şi viitoare în materie de securitate şi să se asigure că NATO va continua să se adapteze pentru a garanta securitatea populaţiei sale de aproape un miliard de persoane", a subliniat Stoltenberg într-un comunicat.
Secretarul general al NATO a mulţumit în acelaşi comunicat Marii Britanii pentru că a acceptat să găzduiască summitul aniversar, amintind că Londra a fost şi gazda primului sediu al Alianţei.
"Regatul Unit a fost unul dintre cei 12 membri fondatori ai Alianţei şi continuă să joace un rol-cheie în aceasta, având o contribuţie esenţială la securitatea noastră comună", a adăugat Stoltenberg. 

AGERPRES

×
Subiecte în articol: nato