x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Secretarul general al ONU mulțumește tuturor părților pentru evacuările din Mariupol

Secretarul general al ONU mulțumește tuturor părților pentru evacuările din Mariupol

09 Mai 2022   •   09:00
Secretarul general al ONU mulțumește tuturor părților pentru evacuările din Mariupol
Sursa foto: wikipedia

Secretarul general al Organizației Națiunilor Unite, António Guterres, a mulțumit tuturor celor implicați în evacuarea a peste 170 de civili din uzina siderurgică Azovstal asediată și din alte zone din Mariupol, scrie CNN.

„Acest grup de evacuați a ajuns în siguranță în Zaporizhzhia astăzi (duminică - n.r.), 8 mai. Gândurile mele sunt alături de ei și de toți oamenii din Ucraina care suferă în acest război”, a declarat António Guterres într-un comunicat.

„Le mulțumesc tuturor celor implicați în această operațiune complexă, inclusiv liderilor de la Kiev și Moscova, pentru că au asigurat pauzele umanitare necesare. Aplaud determinarea și curajul echipelor ONU și CICR (Comitetul Internațional al Crucii Roșii) de pe teren”, a mai spus el.

Potrivit lui Guterres, cea mai recentă operațiune de trecere în siguranță ridică numărul total al civililor evacuați din Azovstal și din alte zone din Mariupol la peste 600.

„Îndemn părțile implicate în conflict să nu precupețească niciun efort pentru a asigura o trecere sigură pentru toți cei care doresc să plece, în orice direcție vor alege, și pentru ca ajutoarele să ajungă la persoanele care au nevoie”, a mai spus Guterres.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: antonio guterres