x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Secretele poveştii de dragoste dintre Kate Middleton şi prinţul William, spionate de News of the World

Secretele poveştii de dragoste dintre Kate Middleton şi prinţul William, spionate de News of the World

19 Dec 2013   •   20:11
Secretele poveştii de dragoste dintre Kate Middleton şi prinţul William, spionate de News of the World

Anchetele realizate după imensul scandal al interceptărilor telefonice ale fostei publicaţii News of the World scot acum la iveală faptul că reporterii tabloidului britanic au spionat inclusiv familia regală. Astfel, într-un articol publicat joi în presa insulară, se arată că reporterii NotW au piratat căsuţa vocală a mesageriei telefoanelor prinţului William şi a iubitei lui, Kate Middleton, care i-a devenit soţie. Astfel, prin transcrierea acestor interceptări, reporterii fostei publicaţii ce a fost desfiinţată în 2011, după 150 de ani de existenţă,  au aflat că William o alinta pe Kate cu apelative cum ar fi “baby” sau “babykins”, scrie The Thelegraph.

Înregistrările ilicite au fost descoperite de către poliţişti în locuinţa lui Clive Goodman, corespondentul publicaţiei care se ocupa de Casa Regală. Interceptate, aceste mesaje persoale ar fi putut pune în pericol chiar şi viaţa prinţului William, pentru că se ştia exact unde este şi ce face. De pildă, într-unul dintre mesajele vocale transmise de William iubitei lui el îi spunea: “Bună, iubito. Scuze, tocmai m-am întors de la exerciţiile de navigare pe timp de noapte”. În alt mesaj el îi dezvăluia: “Am avut încă o zi agitată. Am alergat prin pădurile din Aldershot urmărind umbre şi m-am pierdut aproape de tot, am nimerit peste antrenamentele unui alt regiment, s-a produs o încurcătură şi era să fiu împuşcat. Nu cu gloanţe adevărate, ci cu gloanţe oarbe”... Într-un alt mesaj, din ianuarie 2006, prinţul îi dezvăluie iubitei sale că în seara respectivă ar fi putut să plece de la Sandhurst (unitatea unde îşi făcea stagiul militar, n.r.)  şi s-ar fi putut întâlni cu ea în noaptea aceea, mai scrie publicaţia britanică. În înregistrări figurează şi o glumă pe care i-a făcut-o William fratelui său mai mic, Harry, transmiţându-i un mesaj ca fiind din partea prietenei lui din Africa de Sud, Chesy Davy şi prefăcându-şi vocea ca şi cum ar fi fost ea: “Eşti cel mai drăguţ băiat roşcat pe care l-am întâlnit vreodată”.

În acest dosar, ziaristul Andy Culson, directorul diviziei britanice a NotW, Rebekah Brooks şi Clive Goodman  sunt principalii acuzaţi în scandalul interceptărilor telefonice ce a dus la desfiinţarea publicaţiei de scandal şi al căror proces continuă. Ei riscă pedepse cu închisoarea pentru faptele lor. (S.Stancu)

×