x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe SECURITATEA, O PROBLEMĂ/ Jaf la Parlamentul European

SECURITATEA, O PROBLEMĂ/ Jaf la Parlamentul European

de Irina Cristea    |    13 Feb 2009   •   00:00

Un bărbat deghizat în femeie a păgubit cu 50.000 de euro o surursală a băncii ING, aflată în clădirea din Bruxelles a Parlamentului European. Hoţul purta perucă, era machiat şi avea asupra lui un pistol cu care i-a ameninţat pe angajaţii băncii. Speriaţi, aceştia i-au executat întocmai cerinţele şi i-au oferit toţi banii aflaţi în seif.



Incidentul a avut loc joi după-amiaza, în cladirea Paul Henri Spaak a Legislativului Uniunii Europene. Imediat după furt hoţul a fugit, iar Poliţia nu a reuşit încă să îl prindă. Potrivit EUObserver, acesta avea la dispoziţie o serie de facilităţi pentru a se face nevăzut. Putea fie să iasă din clădire fie să folosească un coridor de trecere care face legătura cu corpul Altiero Spinelli al sediului PE şi, de aici, să ajungă într-o piaţă aglomerată aflată în zonă.

Poliţiştii sosiţi la faţa locului nu au putut face mare lucru: au luat amprente şi au verificat maşinile care plecau din parcare. Mulţi dintre cei din clădire nici măcar nu au aflat, decât mult mai târziu, de cele întâmplate. Prilej cu care a început o amplă dezbatere pe marginea prestaţiei companiei care asigură securitatea Parlamentului European, multinaţionala G4S.

Incidentul a dat însă naştere şi unei glume. Se spune că hoţul ar fi intrat mai întâi în sediul băncii Fortis, dar că acolo nu exista nici un ban şi a trebuit să se reorienteze. Grupul Fortis este ameninţat cu prăbuşirea din pricina crizei economice mondiale.

×
Subiecte în articol: externe