x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Şeful BCE avertizează asupra riscului "proeminent" pe care îl reprezintă protecţionismul global

Şeful BCE avertizează asupra riscului "proeminent" pe care îl reprezintă protecţionismul global

26 Iul 2018   •   16:38
Şeful BCE avertizează asupra riscului "proeminent" pe care îl reprezintă protecţionismul global
Sursa foto: Hannelore Foerster/Getty Images

Incertitudinile privind perspectiva inflaţiei în zona euro "se îndepărtează" după ani de creştere lentă a preţurilor, dar cel mai "proeminent" risc îl reprezintă protecţionismul global, a declarat joi Mario Draghi, preşedintele Băncii Centrale Europene (BCE), informează Financial Times (FT). 

Conform analizei BCE, "efectele directe" ale tarifelor vamale impuse de SUA au fost "limitate" în cazul Uniunii Europene dar "cu siguranţă un război comercial, unde se anunţă tarife vamale şi apoi represalii vor crea un climat în întregime diferit", a avertizat şeful BCE. 

Oficialul a reafirmat progresele înregistrate în ceea ce priveşte inflaţia. BCE vrea să menţină creşterea preţurilor aproape de 2%, nivel considerat benefic pentru activitatea economică. 

În iunie, rata anuală a inflaţiei în zona euro a atins ţinta stabilită de Banca Centrală Europeană, arată o estimare preliminară publicată recent de Oficiul european de statistică (Eurostat). Rata anuală a inflaţiei în zona euro a accelerat la 2% în iunie, de la 1,9% în mai, în linie cu estimările analiştilor. AGERPRES

×
Subiecte în articol: mario draghi