x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Şeful Frontex cere o mai mare susţinere din partea UE

Şeful Frontex cere o mai mare susţinere din partea UE

21 Sep 2015   •   14:10
Şeful Frontex cere o mai mare susţinere din partea UE

Şeful Agenţiei europene de supraveghere a frontierelor Frontex, Fabrice Leggeri, a insistat luni asupra necesităţii instaurării 'în mod urgent' a unei politici europene frontaliere 'omogene', cerând de asemenea Uniunii Europene 'un sprijin uman' mai important, relatează AFP.

'În general, cooperarea (cu ţările UE) funcţionează bine. Cu toate acestea, în ultimele luni, drama refugiaţilor ne-a arătat că trebuie să găsim urgent o politică frontalieră omogenă', a declarat Fabrice Leggeri într-un interviu acordat cotidianului german Die Welt şi spaniol El Pais.

'Ceea ce pot spune cu certitudine este că avem nevoie de o mai mare susţinere umană din partea ţărilor UE. Oameni pe care îi putem trimite la faţa locului şi de care avem nevoie imediat', a insistat el, subliniind că 'rapiditatea şi dinamica fluxului de refugiaţi continuă să rămână extrem de ridicată'.

'Trebuie să facem faţă unei situaţii care nu a mai avut loc înainte', a mai spus Leggeri, precizând că Frontex a înregistrat de la începutul anului 'peste 520.000 de intrări ilegale' în Europa.

În opinia sa, 'un recensământ la frontierele externe ale Europei ar reprezenta o bază bună pentru a putea distribui în mod sistematic refugiaţii în ţările membre' pe baza sistemului de cote europene.

×
Subiecte în articol: frontex