x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Şeful SMG al armatei israeliene a fost jefuit de un soldat interlop din subordine!

Şeful SMG al armatei israeliene a fost jefuit de un soldat interlop din subordine!

17 Aug 2009   •   00:00

Ofiţerul superior israelian" căruia un soldat i-a sustras cardul de credit, după cum a relatat cu câteva zile în urmă toată presa israeliană, nu este altul decât şeful SMG al armatei israeliene, gen. lt. Gaby Ashkenazy, relatează Walla News. Numele "ofiţerului superior" a fost dezvăluit după ce tribunalul militar a ajuns la convingerea că acest demers nu va afecta desfăşurarea anchetei.



Uşurinţa cu care soldatul a sustras cardul şefului SMG a ridicat numeroase semne de întrebare cu privire la eficienţa măsurilor de securitate de la cartierul general al armatei israeliene. Militarul în cauză a fost arestat doar după ce a atacat împreună cu fratele său o santinelă de la cartierul general al armatei, au rănit-o, i-au furat arma şi au vândut-o unor elemente infracţionale arabe. În cursul anchetei, militarul a mărturisit că a sustras încă două arme pe care le-a vândut tot unor elemente infracţionale arabe.

După ce a fotografiat cu telefonul celular cardul şefului SMG, militarul a transmis datele unui membru al lumii interlope care a efectuat diverse cumpărături cu aceste date. Faptele sunt cu atât mai grave cu cât s-a permis unui soldat care a fost anchetat şi în trecut sub bănuiala că a sustras arme din inventarul armatei israeliene să servească în cadrul unităţii de pază a birourilor comandanţilor armatei israeliene. Datorită legăturilor sale cu delincvenţi arabi, militarul în cauză ar fi putut introduce nedepistat în cabinetul şefului SMG încărcături explozive sau dispozitive de ascultare.

Soldatul suspect s-a bucurat de acces nelimitat la diversele birouri ale comandanţilor militari israelieni, deşi nu a fost supus unor verificări de securitate profunde după cum stipulează regulamentele militare. Ancheta a stabilit de asemenea că deşi cabinetul şefului SMG este supravegheat în permanenţă de camere de luat vederi, militarul suspect de sustragerea cardului de credit cunoştea modul de funcţionare al camerelor de supraveghere, a exploatat punctele vulnerabile ale acestora şi a acţionat în momentele de vigilenţă scăzută.

Militarul avea şi cheia unui birou în care lucrau secretarele şi în care se aflau obiecte de valoare, printre care şi pistolul primit cadou de şeful SMG de la un general american.

×
Subiecte în articol: externe