x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Serghei Lavrov acuză UE că nu are o politică externă proprie: Reflectă poziţia SUA

Serghei Lavrov acuză UE că nu are o politică externă proprie: Reflectă poziţia SUA

11 Mai 2022   •   17:20
Serghei Lavrov acuză UE că nu are o politică externă proprie: Reflectă poziţia SUA
Sursa foto: Hepta

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, reacționează dur la declarațiile şefului diplomaţiei europene, Josep Borrell, care a propus confiscarea rezervelor blocate ale Rusiei pentru reconstruirea Ucrainei, scrie EFE.

''Borrell nu trebuie să uite că postul său este în diplomaţie şi că el nu este comandant militar. Cred că în viitor acest post de şef al diplomaţiei UE va fi eliminat, ştiut fiind faptul că reflectă poziţia SUA'', a spus oficialul rus. 

El a făcut o paralelă cu Afganistanul, stat ale cărui active au fost înghețate de SUA  după venirea la putere a talibanilor, ''însă Occidentul nu foloseşte aceşti bani pentru a reconstrui Afganistanul, care a fost distrus ca urmare a acţiunilor NATO''.

Reacția șefului diplomației ruse vine după afirmațiile lui Josep Borrell care a propus ca UE să acționeze precum  SUA cu rezervele Afganistanului. SUA vrea să folosească o parte din aceste fonduri pentru a ajuta populația  din această țară iar restul să-l folosească pentru a acoperi eventuale despăgubiri acordate în procese împotriva militanţilor islamişti acuzaţi de terorism.

Serghei Lavrov efectuează vizite în Algeria și Oman. 

 

×
Subiecte în articol: josep borrell serghei lavrov ue sua Rusia