x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Serviciile secrete americane au ascultat conversaţii ale armatei siriene privind atacul cu arme chimice

Serviciile secrete americane au ascultat conversaţii ale armatei siriene privind atacul cu arme chimice

28 Aug 2013   •   09:27
Serviciile secrete americane au ascultat conversaţii ale armatei siriene privind atacul cu arme chimice

Serviciile americane de informaţii susţin că au ascultat un responsabil al Ministerului sirian al Apărării în cursul "unor conversaţii telefonice cu şeful unităţii de arme chimice", după atacul de pe 21 august, scrie revista Foreign Policy, informează agerpres.ro.

"Lunea trecută, în orele care au urmat terifiantului atac chimic de la est de Damasc, un responsabil al Ministerului sirian al Apărării a avut conversaţii telefonice panicate cu şeful unităţii de arme chimice, cerând răspunsuri privind atacul cu agenţi neurotoxici care a ucis peste 1.000 de persoane", susţine revista.

"Aceste conversaţii au fost ascultate de serviciile americane de informaţii", adaugă Foreign Policy într-un comunicat.

"Acesta este principalul motiv pentru care responsabilii americani spun în acest moment că sunt siguri că aceste atacuri sunt opera regimului Bashar al-Assad şi pentru care armata americană s-a pregătit să atace regimul în zilele următoare", mai scrie Foreign Policy.

Informaţia este dezvăluită în contextul în care forţele americane se pregătesc să atace Siria, chiar dacă aliaţii occidentali subliniază că scopul nu este de a răsturna regimul actual, ci de a pedepsi guvernul lui Bashar al-Assad pentru că a folosit arme chimice împotriva civililor.

Motivele pentru o intervenţie militară au fost prezentate de vicepreşedintele american Joe Biden, care a declarat că atacurile chimice de săptămâna trecută care au ucis sute de persoane nu au putut fi comise decât de forţele lui Bashar al-Assad.

×