x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Shakira compară Fiscul spaniol cu „Inchiziția”

Shakira compară Fiscul spaniol cu „Inchiziția”

de Redacția Jurnalul    |    04 Sep 2024   •   23:15
Shakira compară Fiscul spaniol cu „Inchiziția”
Sursa foto: Hepta

Shakira a criticat modul în care autoritățile spaniole au gestionat cazul de fraudă fiscală ce a vizat-o, acuzând că acestea ar fi mai degrabă interesate de „condamnarea publică” decât de argumentele aduse de artistă.

Cântăreața columbiană Shakira a acuzat Fiscul spaniol că i-a confiscat toate veniturile obținute în perioada în care a locuit în Spania, comparând instituția cu „Inchiziția”, conform unei scrisori publicate miercuri în ziarul spaniol El Mundo, citat de AFP.

Shakira, cunoscută pentru hitul „Hips Don't Lie”, a ajuns la o înțelegere în 2023 pentru a evita un proces în Barcelona, în urma acuzațiilor de fraudă fiscală.

Ea a spus că „statul spaniol a păstrat toate veniturile mele din acei ani”, descriind deceniul petrecut în Spania ca fiind unul „pierdut” din punct de vedere financiar.

În noiembrie 2023, Shakira și-a acceptat sentința și a plătit o amendă de aproape 7,8 milioane de euro pentru a evita închisoarea, deși a continuat să susțină că nu a locuit în Spania mai mult de 183 de zile pe an, între 2012 și 2014, pragul de la care o persoană este considerată rezident fiscal.

Fiscul spaniol a folosit postările ei pe rețelele de socializare și declarațiile unor martori, inclusiv stilistul și vecinii ei, pentru a construi cazul împotriva artistei.

În scrisoare, Shakira a acuzat autoritățile spaniole că sunt mai interesate de „condamnarea ei publică” decât de a-i asculta argumentele.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: shakira inchizitie fisc