x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Silvio Berlusconi, achitat de acuzația de corupție în acte judiciare în cazul Ruby-ter

Silvio Berlusconi, achitat de acuzația de corupție în acte judiciare în cazul Ruby-ter

de Redacția Jurnalul    |    15 Feb 2023   •   21:15
Silvio Berlusconi, achitat de acuzația de corupție în acte judiciare în cazul Ruby-ter
Sursa foto: antena3

Fostul premier italian Silvio Berlusconi a fost achitat miercuri de acuzația de corupție în acte judiciare în procesul „Ruby ter”.

Tribunalul din Milano i-a achitat pe toți cei 29 de inculpați din proces, relatează ANSA.

În afară de Silvio Berlusconi, achitările i-au vizat, printre alții, pe Karima el Mahroug și cei 20 de tineri foști invitați la seratele de la Arcore.

La aproape 6 ani de la începerea procesului și la mai bine de 10 ani de la mărturiile presupus false ale invitaților seratelor de „bunga bunga” de la Arcore, miercuri s-a încheiat primul grad al procesului, un caz judiciar născut din procesele verbale ale procesului Karima El Mahroug, cunoscut sub numele de „Ruby”.

Karima este o femeie în vârstă de 30 de ani, la vremea respectivă o tânără abia majoră, care l-a acuzat pe premierul de atunci, Silvio Berlusconi, de avansuri sexuale la "cine elegante" la vila San Martino. O situație jenantă pe care fostul prim-ministru, potrivit rechizitoriului Parchetului din Milano, ar fi încercat să o reducă la tăcere, plătind mărturii false din partea participanților.

„Ruby a fost o invenție, numele meu rămâne Karima și acum un coșmar s-a terminat”, a declarat Karima el Mahroug după ce a fost achitată la Milano: „Sunt fericită pentru că, în sfârșit, o parte din adevăr a ieșit la iveală”.

Proces, supranumit „Ruby-ter”, este un nou capitol din scandalul „Rubygate" şi al faimoaselor petreceri „bunga-bunga" pe care Silvio Berlusconi le organiza şi la care participau tinere plătite pentru serviciile lor, în vila sa luxoasă din împrejurimile oraşului Milano.

În acest dosar, Berlusconi şi alte 28 de persoane erau urmărite penal pentru incitarea martorilor la declaraţii false şi mărturie falsă.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Silvio Berlusconi achitat