x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Singapore strică relaţia cu România din cauza lui Silviu Ionescu

Singapore strică relaţia cu România din cauza lui Silviu Ionescu

de Sînziana Stancu    |    20 Apr 2010   •   00:00

Relaţiile între Romania şi Singapore s-ar putea deteriora atât la nivel diplomatic, cât şi comercial, dacă fostul însărcinat cu afaceri Silviu Ionescu nu va fi adus în faţa justiţiei.

Ministerul de Externe din Singapore, care a intensificat cooperarea cu partea română în privinţa rezolvării cazului fostului însărcinat cu afaceri român, Silviu Ionescu, acuzat că a lovit trei persoane, la data de 15 decembrie anul trecut, cu o maşină aparţinând Ambasadei ţării noastre în Singapore, avertizase că, inevitabil, vor exista consecinţe dacă nu se va face dreptate în acest caz. Una din cele trei persoane lovite a murit după zece zile de la accident din cauza rănilor grave.

Potrivit unei informaţii difuzate marţi de site-ul Channel News Asia, guvernul singaporez ar putea revizui nivelul reprezentării diplomatice a României, în sensul reducerii acesteia, iar în ceea ce priveşte relaţiile economice, acestea s-ar putea solda cu unele sancţiuni impuse produselor româneşti, deşi analiştii politici sunt de părere că acest lucru este puţin probabil sau chiar exclus.

Totuşi, ei apreciază avertismentul guvernului singaporez ca fiind important. "Cred că declaraţia este importantă pentru a li se aminti românilor că nu este vorba doar despre o problemă între cele două guverne. Este o problemă între cele două popoare. Cred că atitudinea noastră ar trebui să faciliteze cooperarea", a afirmat profesorul Simon Tay, de la Institutul pentru Relaţii Internaţionale din Singapore. "Sincer vorbind, Singapore este o ţară mică şi, deşi este destul de bogată, nu avem la dispoziţie multe sancţiuni sau instrumente cu care să afectăm România", a adăugat Tay.

×
Subiecte în articol: externe