x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Snowden mai încearcă. A depus încă şase solicitări de azil

Snowden mai încearcă. A depus încă şase solicitări de azil

06 Iul 2013   •   09:01
Snowden mai încearcă. A depus încă şase solicitări de azil

Site-ul de dezvăluiri WikiLeaks susţine că fostul colaborator al Agenţiei Naţionale de Securitate (NSA), Edward Snowden, a depus cereri de azil în şase noi ţări, în contextul în care eforturile sale de a găsi refugiu faţă de autorităţile americane s-au dovedit zadarnice până în prezent, relatează Associated Press.

Fostul consultant NSA Edward Snowden, aflat la originea dezvăluirilor despre programele americane de interceptare a comunicaţiilor, este căutat în prezent de SUA, unde ar putea fi judecat şi condamnat la un termen lung de închisoare.

În prezent, Snowden se presupune că se află în zona de tranzit a aeroportului Şeremetievo din Moscova, fără niciun act de identitate valabil asupra sa, după ce guvernul SUA i-a anulat paşaportul. Fostul consultant NSA a cerut deja azil în peste 20 de ţări, inclusiv Venezuela şi Ecuador, însă majoritatea l-au refuzat deja.

Preşedintele american Barack Obama a afişat până acum o atitudine relaxată faţă de acţiunile lui Snowden, însă controversa din jurul zborului preşedintelui bolivian Evo Morales - al cărui avion a fost deviat către Austria sub bănuiala că americanul s-ar afla la bord - sugerează că SUA fac presiuni pentru capturarea acestuia în spatele scenei, comentează agenţia de presă americană.

WikiLeaks a afirmat într-un mesaj postat vineri pe Twitter că nu va preciza care sunt cele şase ţări în cauză “din cauza tentativelor de interferenţă din partea SUA”. (Agerpres)

×
Subiecte în articol: edward snowden azil