x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Şoc la conferinţa de presă, cu procurorul militar

Şoc la conferinţa de presă, cu procurorul militar

de Marina Constantinoiu    |    09 Ian 2012   •   21:00
Şoc la conferinţa de presă, cu procurorul militar

Un procuror militar polonez a incercat luni sa se sinucida cu arma de serviciu taman intr-o pauza din timpul unei conferinte de presa pe care o sustinea la Poznan, relateaza France Presse, care citeaza presa poloneza care era prezenta la respectiva conferinta de presa.

Procurorul este ranit, prezentand o leziune cranio-faciala. 'Pacientul este constient, zilele sale nu sunt in pericol', a declarat Leslaw Lenartowicz, director al spitalului HCP din Poznan pentru postul de televiziune TVN24, dupa ce victima a fost transportata la spital.

Procurorul Mikolaj Przybyl (foto) sustinea o conferinta de presa pe tema unor presupuse interceptari telefonice comandate de Parchetul militar din Poznan, ale unor jurnalisti care investigau conditiile in care s-a prabusit avionul presedintelui Lech Kaczynski la 10 aprilie 2010 in Rusia.

Przybyl, caruia i s-a reprosat ca a blocat legea care cerea accesul la conversatiile telefonice ale jurnalistilor, si-a sustinut nevinovatia. El a denuntat coruptia si delictele economice organizate care se practica in armata, dupa cum afirma el. Procurorul a mai denuntat si un proiect pe care l-a catalogat drept 'degradant' pentru colegii de breasla, de a se suprima anumite Parchete militare regionale, pentru a le integra in cele civile. Dupa ce a tinut un discus emotional, el a cerut presei sa paraseasca sala, pentru a o aerisi. De afara, jurnalistii au auzit un zgomot in sala si, la a revenirea in sala, l-au descoperit pe procuror intr-o balta de sange. 'Zacea intr-o balta de sange, cu arma de serviciu langa el', a declarat un jurnalist pentru TVN24. 'Dupa cateva secunde am remarcat ca inca mai respira', a adaugat acesta. O echipa medicala s-a prezentat la fata locului, acordandu-i primul ajutor procurorului, ulterior acesta fiind transportat la spital, unde a efectuat o tomografie.

Seful Parchetului general polonez Andrzej Seremet a declarat, ulterior, ca nu impartaseste opinia lui Przybyl privind reforma structurala a Parchetelor regionale, nefiind de acord cu aprecierea ei drept 'degradanta' pentru procurorii militari.

×
Subiecte în articol: externe