x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Somalia: Atentat asupra primăriei din Mogadiscio soldat cu cel puţin şase morţi

Somalia: Atentat asupra primăriei din Mogadiscio soldat cu cel puţin şase morţi

24 Iul 2019   •   22:45
Somalia: Atentat asupra primăriei din Mogadiscio soldat cu cel puţin şase morţi

Cel puţin şase persoane au fost ucise şi şase rănite miercuri, printre care şi primarul din Mogadiscio, Abdirahman Omar Osman, într-un atentat al militanţilor islamişti shebab asupra sediului primăriei din capitala somaleză, a anunţat guvernul, relatează AFP.

"Şase persoane, printre care doi adjuncţi ai primarului şi trei directori (de servicii), au fost ucişi în atacul terorist din această după-amiază (miercuri - n.r.). Alţi şase au fost răniţi, printre care primarul din Mogadiscio şi alţi adjuncţi, care sunt acum îngrijiţi de o echipă medicală", a declarat ministrul informaţiei, Mohamed Abdi Hayir Mareye.

"Forţele de securitate anchetează ce s-a întâmplat şi vor furniza detalii mai târziu", a adăugat ministrul.

Militanţii shebab, afiliaţi Al-Qaida, au revendicat atacul. "Mujahedinii au desfăşurat o operaţiune bine pregătită la sediul primăriei din Mogadiscio, unde au ucis mai mulţi inamici", a declarat purtătorul lor de cuvânt Abdulaziz Abu-Musab, pe postul de radio Andalus, controlat de grup.

Potrivit purtătorului de cuvânt, militanţii islamişti îl vizau pe James Swan, reprezentantul special al ONU în Somalia, care a efectuat miercuri o vizită la primărie.

Întâlnirea a avut loc cu circa o oră înainte de atentat, iar James Swan nu mai era la faţa locului când a avut loc explozia, informează surse locale din cadrul ONU.

Adjunctul primarului Mohamed Abdullahi Tulah a confirmat pentru un post guvernamental de radio că primarul a fost rănit, la fel ca şi unii dintre adjuncţii săi. "Acest act terorist nu ne va descuraja să lucrăm în serviciul public", a afirmat el.

Potrivit unei surse de securitate sub acoperirea anonimatului, un kamikaze ar fi intrat în clădire, unde a avea loc o reuniune, şi s-a aruncat în aer, provocând o explozie foarte puternică.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: somalia atentat