x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Spania: Imigraţia ilegală a scăzut cu 40%

Spania: Imigraţia ilegală a scăzut cu 40%

15 Aug 2009   •   00:00

Intrarea în Spania a imigranţilor ilegali a scăzut cu 40% faţă de anul trecut, scrie sâmbătă El Pais, citând o informare a Ministerului spaniol de Interne.



Potrivit autorităţilor spaniole, în 2009 au intrat ilegal în Spania 4.500 de ambarcaţiuni, cu 3.000 mai puţin faţă de anul trecut. În context, cotidianul spaniol precizează că numărul imigranţilor care au intrat ilegal în Spania în primele şapte luni ale acestui an a scăzut cu 40% faţă de aceeaşi perioadă a anului anterior: 4.457 de persoane, comparativ cu aproape 7.000 la sfârşitul lui iulie 2008.

Scăderea înregistrată în aceste cifre este chiar mai mare comparativ cu datele similare din 2006, atrage atenţia cotidianul spaniol, de vreme ce în acel an ajungeau pe coastele spaniole peste 17.000 de imigranţi ilegali - cu 74% mai mulţi. Ministerul spaniol de Interne consideră că politica de repatriere şi măsurile mai stricte de control sunt factorii principali care au contribuit la înregistrarea acestor cifre provizorii, fără să menţioneze însă şi efectele crizei, apreciază cotidianul spaniol.

Potrivit modificărilor efectuate de executivul spaniol în Legea pentru străini - a patra reformă în ultimii opt ani - în lege se prevede nepedepsirea organizaţiilor guvernamentale care acordă ajutor umanitar imigranţilor ilegali, însă şi creşterea la 60 (de la 40) de zile timpul maxim pe durata căruia pot fi reţinuţi imigranţii ilegali în centrele de detenţie.

×
Subiecte în articol: externe