x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe SPANIA / Un roman a fost arestat in Spania in cazul unei capturi record de heroina

SPANIA / Un roman a fost arestat in Spania in cazul unei capturi record de heroina

de Veronica Micu    |    01 Aug 2008   •   00:00

13:55 • In urma operatiunii, politia a descoperit la bordul unei velier 316 kilograme de heroina care putea valora pe piata neagra peste 54 de milioane de euro.

În urma operaţiunii, poliţia a descoperit la bordul unei velier 316 kilograme de heroină care putea valora pe piaţa neagră peste 54 de milioane de euro.


REŢEA. Poliţia spaniolă a anunţat astăzi că a descoperit mai mult de 316 kilograme de heroină într-o ambarcaţiune cu pînze în apropiere de Barcelona, captură prezentată ca fiind "cea mai mare realizată vreodată" în Spania, relatează AFP. Această operaţiune, care a dus la arestarea a patru persoane de origine turcă şi a unui român, a permis poliţiei să descopere "pentru prima dată" introducerea heroinei pe cale maritimă în Spania, potrivit unui comunicat. Drogurile tocmai fuseseră aduse la bordul unei ambarcaţiuni în portul Sitges, din apropiere de Barcelona, şi urmau să fie transportate cu o furgonetă "spre o locuinţă", potrivit sursei. Heroina a fost descoperită sub forma a 633 pachete de cîte 500 de grame fiecare, iar preţul ei pe piaţa neagră ar fi putut depăşi 54 milioane de euro. Activitatea unuia dintre presupuşii lideri ai acestei reţele de traficanţi era supravegheată de luni de zile. "Olandezul de origine turcă" pregătea, în momentul arestării, "o operaţiune de import de heroină şi era în contact cu o organizaţie turcă ce opera din Olanda şi Turcia", potrivit poliţiei. El a mai făcut închisoare, fiind arestat în 1994, când conducea o reţea de trafic de droguri descoperită după confiscarea la Madrid a 118 kilograme de heroină.

×
Subiecte în articol: externe