x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Sportivi şi echipe întregi care au murit în catastrofe aeriene (AFP)

Sportivi şi echipe întregi care au murit în catastrofe aeriene (AFP)

08 Sep 2011   •   12:39
Sportivi şi echipe întregi care au murit în catastrofe aeriene (AFP)

La o zi de la tragedia aviatica din Rusia, care a facut 43 de victime – majoritatea membri ai echipei de hochei pe gheata Lokomotiv Yaroslavl - Agentia France Presse a publicat o lista cu accidentele de avion in care si-au pierdut viata sportivi

4 mai 1949: un avion care venea din Portugalia transportand echipa de fotbal Torino, campioana Italiei, se zdrobeste de colina Superga, din nordul Italiei, si ia foc. Toti pasagerii sunt carbonizati.
28 octombrie 1949: boxerul francez Marcel Cerdan – cunsocut si pentru relatia sa cu celebra cantareata Edith Piaf – se urca intr-un avion cu destinatia Statele Unite, unde trebuia sa recucereasca titlul mondial. In plina noapte, aparatul se loveste de un munte.
6 februarie 1958: opt jucatori ai echipei de fotbal Manchester United, campioana Angliei, care intorceau de la un meci disputat la Belgrad, se numara printre cele 21 de victime ale unui accident aviatic produs in momentul decolarii de la Munchen.
16 iulie 1960: opt fotbalisti ai nationalei Danemarcei mor intr-un accident survenit tot la decolare, in Kastrup (Danemarca).
15 februarie 1961: 18 patinatori ai echipei reprezantative a SUA, venind dinspre New York, isi pierd viata in urma prabusirii avionului lor la 6 kilometri de Bruxelles.
13 octombrie 1972: un Fokker in care se aflau jucatorii de rugby ai echipei Montevideo (Uruguai) se prabuseste in Anzii Cordilieri. Supravietuitorii petrec 70 de zile in zapada recurgand la canibalism.
6 octombrie 1976: doua bombe plasate de un grup anticastrist explodeaza la bordul avionului DC-8 al companiei Cubana de Aviacion: 70 de morti, printre care 24 de membri ai echipei cubaneze de scrima. 11 august 1979: echipa de fotbal Taskent (Uzbechistant) se afla in Tupolevul care ii aducea de la Minsk. Nu exista supravietuitori.
14 martie 1980: 13 membri ai echipei americane de box pier in urma prabusirii avionului Iliusin care asigura legatira dintre Okecie si Varsovia
8/9 decembrie 1987: 43 de fotbalisti ai Alianza Lima – cea mai veche si prestigioasa echipa de Peru – isi pierd viata dupa ce avionul lor se prabuseste in ocean, in dreptul orasului Lima.
27 aprilie 1993: un avion militar zambian cade in mare, in largul costelor Libreville (Gabon). Toti cei 30 de pasageri isi pierd viata, printre ei numarandu-se si 7 fotbalisti ai nationalei Zambiei – convocati pentru un meci de calificare pentru Cupa Mondiala, la Dakar.

×