x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Vești proaste din Brazilia! Starea de sănătate a lui Pelé s-a înrăutățit

Vești proaste din Brazilia! Starea de sănătate a lui Pelé s-a înrăutățit

de Redacția Jurnalul    |    24 Dec 2022   •   17:40
Vești proaste din Brazilia! Starea de sănătate a lui Pelé s-a înrăutățit

Președintele Comitetului Internațional Olimpic (CIO), Thomas Bach, i-a transmis cele mai bune urări legendarului fotbalist brazilian Pelé, a cărui stare de sănătate s-a înrăutățit la un spital din São Paulo.

Triplul câștigător al Cupei Mondiale FIFA se află în spital din 29 noiembrie pentru o infecție respiratorie și "reevaluarea tratamentului de chimioterapie asupra cancerului de colon identificat în septembrie 2021".

Actualizări de la Spitalul evreiesc Albert Einstein și de la fiica sa Kely Nascimento la începutul acestei săptămâni au confirmat că Pelé va petrece Crăciunul departe de casă din cauza agravării stării sale de sănătate.

Bach este unul dintre nenumărații oficiali din sport care i-a transmis urări de bine sportivului în vârstă de 82 de ani.

"[Pelé], gândurile noastre sunt cu tine", a declarat președintele CIO.

"Îți doresc tot ce e mai bun din toată inima".

În mesajul său de la începutul acestei săptămâni, fiica lui Pele le-a mulțumit celor care i-au transmis cele mai bune urări pentru "toată dragostea pe care ne-o arătați aici, în Brazilia, dar și în întreaga lume".

De atunci, ea a postat o fotografie cu Pelé pe Instagram, scriind: "Iată-ne, în luptă și în credință. Încă o noapte împreună".

Pelé, considerat unul dintre cei mai mari jucători din toate timpurile, rămâne cel mai tânăr jucător care a marcat într-o finală de Cupa Mondială, el înscriind de două ori în victoria Braziliei cu 5-2 în fața gazdelor suedeze în 1958, la vârsta de 17 ani.

El a mai ridicat trofeul în 1962 și 1970 și este cel mai bun marcator al țării sale în fotbalul internațional masculin, cu 77 de goluri în 92 de meciuri.

Jucătorii Braziliei au ținut un banner cu numele și o fotografie a acestuia după victoria din turul 16-imilor de finală împotriva Coreei de Sud la Cupa Mondială Qatar 2022, la 5 decembrie.

În 1999, CIO l-a numit pe Pelé Atletul secolului.

În 2016, Bach i-a înmânat Ordinul Olimpic în orașul său natal, Santos, în momentul în care Jocurile Olimpice s-au desfășurat pentru prima dată în Brazilia, la Rio de Janeiro.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Pelé sanatate