x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Stare de urgență în Ecuador din cauza unei evadări

Stare de urgență în Ecuador din cauza unei evadări

de Redacția Jurnalul    |    09 Ian 2024   •   21:45
Stare de urgență în Ecuador din cauza unei evadări

Autoritățile din Ecuador au instituit stare de urgență în toată țară după ce unul dintre cei mai temuți lideri de bandă a dispărut dintr-o închisoare de maximă securitate.

Președintele Ecuadorului, Daniel Noboa, a anunțat starea de urgență, care va permite autorităților să suspende drepturile cetățenilor și să trimită militarii în închisori. Decretul va fi în vigoare 60 de zile, potrivit Sky News.

Decizia a fost luată după ce Adolfo Macías Villamar, cunoscut sub numele de „Fito”, a dispărut dintr-o închisoare de maximă securitate. Dispariția sa a fost observată duminică, în ziua în care urma să fie transferat la altă închisoare.

Doi gardieni sunt anchetați, fiind suspectați că au contribuit la dispariția lui Fito. Acesta ispășea o pedeapsă de 34 de ani în închisoarea La Regional pentru trafic de droguri și crimă.

Fito este liderul Los Choneros, o bandă puternică despre care se crede că a fost în spatele revoltellor din ultimele luni din închisorile din Ecuador. Bărbatul este suspectat că a jucat un rol în asasinarea candidatului la președinție Fernando Villavicencio.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: evadare ecuador