x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Cortul spaţial! Un proiect NASA pentru 2015

Cortul spaţial! Un proiect NASA pentru 2015

18 Ian 2013   •   07:08
Cortul spaţial! Un proiect NASA pentru 2015

NASA a anunţat că va introduce o nouă modalitate de a extinde spaţiul de locuit de pe Staţia Spaţială Internaţională, mult mai ieftină şi rapidă decât clasica adăugare de module. Este vorba de un fel de cort spaţial, o structură pliabilă, sub formă de balon, care, odată lipită de staţia spaţială, se umflă şi se constituie într-o nouă încăpere.

Aceste structuri, denumite The Bigelow Expandable Activity Modules (BEAM) măsoară patru metri pe trei, iar adăugarea lor la spaţiul existent al Staţiei se va face foarte rapid.

"NASA's partnership with Bigelow opens a new chapter in our continuing work to bring the innovation of industry to space, heralding cutting-edge technology that can allow humans to thrive in space safely and affordably," NASA Deputy Administrator Lori Garver said in an announcement on the agency's website.

Deja, aceste structuri au fost testate de NASA pentru a se verifica dacă pot rezista la impactul cu "gunoiul spaţial" prezent în jurul Staţiei Spaţieale, testele fiind pozitive.

Pe lângă faptul că va oferi spaţiu suplimentar pentru echipajul de pe Staţia Spaţială Internaţională, NASA spune că astfel de module vor fi utile şi în viitoarele misiuni pe Marte.

"Pe măsură ce ne vom aventura tot mai departe în spaţiu, în drumul nostru către Marte, astfel de habitate vor asigura un confort sporit pentru astronauţi", a declarat William Gerstenmaier, responsabil NASA cu misiunile umane de explorare a spaţiului.

NASA a plătit 17,8 milioane de dolari firmei Bigelow Aerospace pentru realizarea "corturilor spaţiale". Primele structuri vor fi testate în spaţiu în 2015, urmând ca eficienţa lor să fie evaluată timp de doi ani. 

Cortul spaţial

×
Subiecte în articol: nasa statia spatiala internationala