x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Staţiunile bulgăreşti ar putea deveni falimentare în mai puţin de un an. S-a interzis fumatul în toate localurile

Staţiunile bulgăreşti ar putea deveni falimentare în mai puţin de un an. S-a interzis fumatul în toate localurile

de Mediafax    |    14 Mai 2012   •   14:36
Staţiunile bulgăreşti ar putea deveni falimentare în mai puţin de un an. S-a interzis fumatul în toate localurile

Cifra de afaceri a localurilor bulgare va scadea cu 300 de milioane de leva (peste 153 de milioane de euro) din cauza interzicerii fumatului, a apreciat presedintele Proprietarilor de Hoteluri si Restaurante, care a participat duminica la un protest, relateaza site-ul Novinite.com.

Ca urmare a acestor pierderi, 20% dintre restaurantele, cazinourile si cluburile de noapte bulgare vor da faliment pana in martie 2013, a subliniat Blagoi Ragin. El a sugerat, pe un ton ironic, ca in Kazahstan se afla in derulare un program destinat intreprinderilor mici si mijlocii si ca bulgarii someri pot sa imigreze in aceasta tara, in speranta unei vieti mai bune.

"Vrem sa amanam punerea in aplicare a acestei interdictii cu cativa ani, pana isi revine economia. Eu sunt nefumator, iar, daca ar fi fost dupa mine, si eu as fi interzis fabricarea si vanzarea tigarilor, dar economia nu se poate opri", a insistat el.

Aproximativ 200 de persoane au participat duminica la un miting in centrul Sofiei, impotriva interzicerii fumatului in localuri, care va intra in vigoare incepand de la 1 iunie.

×