x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Statul Islamic a decapitat şi al doilea ostatic japonez

Statul Islamic a decapitat şi al doilea ostatic japonez

01 Feb 2015   •   11:08
Statul Islamic a decapitat şi al doilea ostatic japonez

Gruparea jihadistă Statul Islamic (SI) a afirmat că l-a executat prin decapitare pe ostaticul japonez Kenji Goto, potrivit unui videoclip postat sâmbătă pe Twitter de organul de media al grupărilor jihadiste Al-Furqan.

Guvernul Japoniei a condamnat puternic duminică Statul Islamic (SI). “Nu ne putem exprima decât sentimentul de puternică indignare că un act inuman şi josnic de terorism ca acesta a fost săvârşit din nou”, a declarat purtătorul de cuvânt al Cabinetului, Yoshihide Suga. “Condamnăm ferm acest lucru”, a subliniat el, adăugând că înregistrarea video pare să-l arate pe Goto.

Suga a anunţat de asemenea o reuniune a miniştrilor pentru a discuta răspunsul Guvernului la videoclip.

Primul ministru japonez Shinzo Abe, “foarte furios”, a promis duminică dimineaţă că nu va abdica în faţa unui “terorism inadmisibil” .”Acesta este un act josnic de terorism, oribil şi contra căruia eu sunt foarte furios”, a declarat Abe jurnaliştilor, vizibil foarte emoţionat, adăugând că Japonia nu va renunţa la lupta împotriva “unui terorism inadmisibil”.

La fel ca purtătorul de cuvânt al Guvernului înainte, Abe nu a acceptat nicio întrebare din partea presei şi nu a spus nimic despre verificările în curs asupra autenticităţii videoclipului atribuit organizaţiei jihadiste.

Cu toate acestea, el a reacţionat ca şi cum acest videoclip este autentic exprimându-şi regretele familiei ostaticului, jurnalistul Kenji Goto, şi deplângând că toate eforturile Guvernului nu l-au putut salva. El a mulţumit tuturor ţărilor care au ajutat Japonia în acest caz. “Vom continua sa lucrăm cu comunitatea internaţională pentru a-i aduce pe terorişti în faţa justiţiei, nu vom renunţa niciodată”, a asigurat el.

România, prin Ministerul Afacerilor Externe, condamnă acţiunea grupării Statul Islamic, ca de fiecare dată când este vorba despre un act de terorism, conform unui comunicat remis presei de minister. (M.C)

×