x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Steagul egiptean, pe clădirea Ambasadei Israelului din Cairo

Steagul egiptean, pe clădirea Ambasadei Israelului din Cairo

21 Aug 2011   •   21:00

In timpul protestelor desfasurate in noaptea de sambata spre duminica in fata ambasadei israeliene din Cairo pentru a denunta moartea mai multor politisti la granita cu Is­ra­elul, un manifestant a inlocuit dra­pelul israelian de pe cladirea am­basadei cu un steag egiptean, au re­latat martori oculari, citati de AFP. Politia egipteana, prezenta in zo­na ambasadei, nu a intervenit in mo­mentul in care barbatul, identifi­cat drept Ahmed Shehat, a reusit sa ajunga pe cladirea ambasadei is­ra­­­­­­e­­­liene si sa coboare drapelul. Gestul sau l-a facut pe Shehat in scurt timp erou in retelele de socializare. De altfel, guvernul de la Cairo consi­dera in continuare ca regretele ex­pri­­ma­te de statul evreu in legatura cu incidentele de joi, de la granita, sunt "insuficiente", dar nu a comentat in nici un fel anuntul televiziunii publice cu privire la decizia de re­chemare a ambasadorului egip­tean din Israel, "pana la prezentarea de scuze oficiale" din partea statului evreu.

Mai multi politisti egipteni au fost ucisi joi, dupa un schimb de fo­curi intre fortele israeliene si un grup de persoane inarmate, dupa tri­­­­plul atac din apropiere de Eilat, sol­­­dat cu moartea a opt israelieni. Po­­­litistii egipteni au murit in con­di­tii inca neelucidate, in cursul unei serii de atacuri despre care Israelul afir­ma ca au fost comise de membri ai unei grupari radicale palestiniene din Gaza, care s-au infiltrat pe teri­to­riul israelian venind din Peninsula Sinai.

Egiptul, prima tara araba care a semnat, in 1979, un acord de pace cu Israelul, si-a mai rechemat o data ambasadorul, in noiembrie 2000, pentru a protesta fata de utilizarea excesiva a fortei dupa de­clansarea celei de-a doua Intifade.

×
Subiecte în articol: externe