x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

12 Oct 2009   •   00:00
Ştiri pe scurt

12 octombie 2009



BLAIR A LUAT MITĂ
Fostul premier britanic Tony Blair, favorit pentru funcţia de preşedinte al Uniunii Europene, este acuzat că a acceptat zeci de mii de euro de la un miliardar ucrainean. Victor Pinciuk, un miliardar ucrainean care militează în favoarea aderării ţării sale la UE, l-a angajat pe fostul ministru laburist britanic Stephen Byers pentru susţinerea ambiţiilor sale şi l-ar fi plătit pe Tony Blair cu câteva zeci de mii de euro pentru un discurs-cheie susţinut în Ucraina pe tema aderării, dezvăluie Sunday Times. Tony Blair este considerat principalul aliat al ucrainenilor. Dar toate mişcările lui Blair şi mai ales legăturile lui cu diferiţi oameni de afaceri încep să fie luate la boabe mărunte, pentru că el e dat drept favorit în cursa pentru ocuparea noului post de preşedinte al Uniunii Europene.

ÎNAPOI DIN SPAŢIU
Purtând un nas roşu de clovn, Guy Laliberte, fondatorul Cirque du Soleil, care a găzduit primul eveniment în spaţiu, s-a întors pe Pământ. Miliardarul canadian, care a plătit 35 de milioane de dolari pentru a călători în spaţiu cu o navetă rusească, a devenit cel de-al şaptelea turist spaţial din lume. Vineri, purtând un nas roşu de clovn, el a fost, din spaţiu, gazda, timp de două ore, a spectacolului televizat "Moving Stars and Earth for Water", menit să atragă atenţia asupra diminuării alarmante a rezervelor de apă de pe Pământ. Spectacolul a conectat Staţia Spaţială Internaţională cu dansatori, cântăreţi şi alte celebrităţi artistice de pe Pământ.

ÎN CORT, LA NEW YORK
Un imigrant român din SUA trăieşte de câteva luni într-un cort în New York, fiind evacuat din locuinţă. Mircea Fersedi, de 61 de ani, trăieşte într-un cort din aprilie, după ce a fost evacuat din locuinţa sa considerată nesigură de autorităţi, informează New York Post. "Am plătit ipotecă 25 de ani. Acum sunt un cerşetor. Sunt fără adăpost. Am stat la metrou şi în aeroporturi timp de două luni. Apoi mi-a venit ideea să stau în cort", afirmă românul, care a fost farmacist.
Vecinii sunt furioşi, afirmând că românul se spală pe scări cu un furtun, face mizerie, ţine radioul deschis toată noaptea şi umblă aproape dez-brăcat şi sunt îngrijoraţi de cablurile electrice pe care şi le-a tras în cort. Până acum, Fersedi a primit amenzi de 211.079 de dolari pentru încălcări ale normelor de protecţie a mediului. Fersedi s-a mutat în SUA în 1979.

×
Subiecte în articol: externe