x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Stirile zilei

Stirile zilei

04 Sep 2006   •   00:00

ADJUNCTUL LUI OSSAMA - Indeamna americanii la convertire

Ayman al-Zawahiri , adjunctul teroristului Ossama ben Laden, le-a cerut occidentalilor si, in special, americanilor sa se converteasca la Islam intr-o inregistrare video difuzata sambata, cu putin timp inainte de comemorarea a cinci ani de la atentatele de la 11 septembrie, potrivit AFP. Inregistrarea, cu o durata de 48 de minute, este realizata de Adam Gadahn, un american convertit la Islam, presupus membru Al-Qaida si cautat de FBI.

FARA EXCES DE ZEL - Simeon avertizeaza

Fostul premier al Bulgariei, Simeon de Saxa-Coburg, le-a cerut duminica magistratilor bulgari sa nu faca exces de zel in incercarea de a impresiona Uniunea Europeana inaintea prezentarii raportului de tara la 26 septembrie, relateaza agentia Novinite. "Putem parea ciudati daca demaram dintr-o data un mare numar de procese. Europa va fi mult mai impresionata daca ne vedem de treaba, decat daca dam dovada de exces de zel", a spus Simeon.

DISCUTII CU ANNAN - Iranul vrea negocieri

Secretarul general al ONU, Kofi Annan, a declarat ca Iranul doreste o solutie negociata la disputa sa nucleara cu Occidentul, insa nu va pune capat activitatilor de imbogatire a uraniului inaintea negocierilor. Dupa o intalnire cu presedintele Mahmoud Ahmadinejad, Annan a spus ca "in ceea ce priveste problema nucleara, presedintele a reafirmat disponibilitatea Iranului si hotararea sa de a negocia si a gasi o solutie la criza".

ARESTARE IN IRAK - Numarul doi al Al-Qaida

Numarul doi in ierarhia Al-Qaida din Irak a fost arestat in urma cu cateva zile, a anuntat ieri consilierul irakian pe probleme de securitate nationala Mowaffak al-Rubaie, citat de Reuters. Bar batul arestat este Hamed Juma Faris al-Suaidi, cunoscut si sub numele de Abu Humam sau Abu Rana, adjunctul lui Abu Ayyub al-Masri, care a preluat conducerea gruparii insurgente islamiste sunnite, dupa ce trupele americane l-au ucis pe Abu Mussab al-Zarqawi in iunie.
×
Subiecte în articol: externe