x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Stirile zilei

Stirile zilei

31 Aug 2006   •   00:00

LONDRA - Glume proaste

Viitoarea sosire a muncitorilor romani si bulgari in Marea Britanie e intampinata de englezi nu doar cu cifre eronate si articole de presa interminabile, dar si cu poante mai mult sau mai putin sarate. In tabloidul Daily Mail a aparut o caricatura in care doi suti englezi ii spun unei cucoane: "Hai, da repede banii, macar noi suntem britanici. Ce, ai de gand sa astepti pana vor veni romanii si bulgarii, sa te jefuiasca ei?". (Irina Cristea)

EXORCISTUL - Lideri posedati

Adolf Hitler si Stalin au fost posedati de diavol, crede exorcistul-sef de la Vatican, Gabriele Amorth, citat de editia electronica a Daily Mail. Preotul Gabriele Amorth, exorcist in care are incredere Papa Benedict al XVI-lea, a facut aceasta declaratie intr-un interviu pentru Radio Vatican. "Bineinteles ca diavolul exista si poate poseda nu doar o singura persoana, ci chiar grupuri sau natiuni intregi. Tot ce trebuie sa faci este sa te gandesti la ce au facut Hitler si Stalin. Aproape sigur erau posedati de diavol", a spus el. (Ana Ilie)

PREVAZATORI - Coada la vize

Cetatenii bulgari se tem de o emigrare masiva catre Marea Britanie dupa aderarea Bulgariei si Romaniei la UE, motiv pentru care formeaza cozi interminabile la consulatul britanic din Sofia pentru a-si procura vize, relateaza The Evening Standard in editia online. Bulgarii vor sa se asigure din timp ca vor obtine viza. Autoritatile de la Londra estimeaza ca alte 600.000 de imigranti romani si bulgari se vor orienta spre Marea Britanie dupa 1 ianuarie 2007. (Ana Ilie)

AJUTOR ROMANESC - Bani pentru Liban

Romania va acorda Libanului un ajutor umanitar in valoare de 500.000 de euro. Suma aferenta ajutorului umanitar va fi suportata din bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Afacerilor Externe. ONU a lansat un apel pentru strangerea a 150 de milioane dolari, care se vor materializa in ajutor financiar, alimente, medicamente sau imbracaminte. (Ana Ilie)

STUDIU IN SPANIA - Beneficiile imigratiei

Cei peste trei milioane de imigranti aflati in Spania au determinat in ultimii zece ani o crestere medie de 2,6% a Produsului Intern Brut pe cap de locuitor, conform unui studiu citat Financial Times si preluat de Mediafax. Cercetarea reaprinde controversele legate de propunerea de acordare a dreptului de vot la alegerile municipale pentru cei circa 900.000 de imigranti din zona. (Irina Cristea)
×
Subiecte în articol: externe