x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Stirile zilei

Stirile zilei

18 Oct 2005   •   00:00
SEISME. Un cutremur cu magnitudinea de 5,7 si un altul de 5,9 grade pe scara Richter s-au produs luni dimineata in Marea Egee, in zona coastelor de vest ale Turciei, a anuntat agentia Anatolia. Seismele, produse incepand cu ora locala 8:45 (8:45 ora Romaniei), au avut epicentrele situate in mare, in zona orasului Izmir, potrivit Centrului de seismologie Kandilli. Seismele sunt frecvente in Turcia, care este traversata de mai multe falii. Circa 20.000 de persoane au murit in doua cutremure deosebit de puternice produse in nord-vestul tarii in 1999.

ASASINAT. Fostul proprietar al unei banci ruse, sotia lui, fiica acestora si alte doua persoane au fost asasinate, duminica, de indivizi ramasi neidentificati, in timp ce se deplasau pe o sosea din sudul Moscovei. Aleksandr Slasariov, fostul proprietar al Bancilor Sodbusinessbank si Kredittrast, sotia lui si fiica de 15 ani, impreuna cu un copil de noua ani si o femeie de 80 de ani au fost ucisi de indivizi inarmati. Banca Sodbusinessbank a fost declarata falimentara in luna iunie, iar Kredittrast a dat faliment in anul 2004.

ACUZATII. Mai multi oficiali iranieni au acuzat Marea Britanie de implicare in exploziile care au avut loc sambata intr-un oras situat in apropiere de frontiera cu Irakul, soldate cu cinci morti si 95 de raniti.

Exploziile au avut loc in orasul Ahvaz (sud-vestul Iranului), in apropierea frontierei irakiene, securizata de fortele britanice stationate la Basra. O sugestie asemanatoare a facut si comandantul militiilor regimului iranian, Seyed Mohammad Hejazi, care a apreciat ca incidentele recente "au accent britanic".

×
Subiecte în articol: externe