x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe SUA au primit cadou o insulă de la Venezuela

SUA au primit cadou o insulă de la Venezuela

23 Apr 2009   •   00:00

Venezuela a făcut miercuri un nou gest de bunăvoinţă faţă de Statele Unite, oferind o insulă statului New Jersey pentru a înfiinţa o rezervaţie naturală, după ce în urmă cu câteva zile Hugo Chavez i-a oferit o carte lui Barack Obama, relatează AFP, citată de Mediafax.

Donaţia a fost făcută cu ocazia Zilei Pământului de către compania petrolieră Citgo, filială a companiei naţionale venezuelene Petroleos de Venezuela (PDVSA). Aceasta a achiziţionat în 1990 insula Petty, cu o suprafaţă de 214 hectare, situată pe râul Delaware între oraşul Philadelphia (statul Pennsylvania) şi Camden (statul New Jersey).

Acest cadou a fost anunţat de preşedintele venezuelan Hugo Chavez în cadrul summitului Americilor, organizat săptămâna trecută în Trinigad şi Togabo, când i-a oferit o carte lui Barack Obama.

Compania Citgo "a transferat oficial controlul insulei Petty statului New Jersey pentru înfiinţarea unei rezervaţii ecologice", a precizat ambasada de la Caracas într-un comunicat, adăugând că există la nivel local un mare interes pentru "viitorul" acestei insule.

Această donaţie evidenţiază "angajamentul poporului venezuelan pentru protejarea mediului şi legăturile strânse de prietenie între poporul Venezuelei şi cel al Statelor Unite", potrivit comunicatului ambasadei.

Cele două ţări au întreţinut în ultimii ani relaţii dificile, chiar dacă summitul Americilor ar putea marca o ameliorare a legăturilor acestora. (V.A.)

×
Subiecte în articol: externe